Skip to content Skip to footer

Dietologijos pagrindai. I dalis

39.99 

Dietologijos pagrindai – išsami knyga tiek specialistams, tiek paprastiems skaitytojams.
Rūta Petereit, Edita Gavelienė
ISBN: 978-609-454-710-2
Leidėjas: Vitae Litera
Laida: 2023
Formatas: B5
Kalba: Lietuvių

Papildoma informacija

Kategorijos: , Prekės ID:19978

Aprašymas

„Dietologijos pagrindai“ – pirmasis dietologijos vadovėlis Lietuvoje!

Ar esate medicinos specialistas arba studentas, besidomintis dietologija? Ar esate gydytojas, siekiantis praplėsti savo žinias apie mitybos ir dietoterapijos svarbą? O galbūt esate kitos srities specialistas, kuris nori sužinoti daugiau? Jei taip, turime jums puikių žinių – Lietuvoje pasirodė pirmasis išsamus dietologijos vadovėlis, kuriame rasite visą reikalingą informaciją apie dietologijos mokslą. Šis vadovėlis yra būtinas įrankis ne tik dietologams, bet ir kitų sričių specialistams.

Dietologija – klinikinė sritis su plačiomis taikymo galimybėmis

Dietologija yra itin plati klinikinė sritis, kuri atveria naujas galimybes gydymo ir prevencijos srityse. Sveikatai palanki mityba – tai ne tik būdas gydyti esamas ligas, bet ir puiki priemonė jų prevencijai. Šiame vadovėlyje susipažinsite su mitybos ir maitinimo aktualijomis, o svarbiausia – gausite praktinių rekomendacijų, kurios padės tiek specialistams, tiek pacientams veiksmingiau taikyti dietoterapiją.

Bendradarbiavimas rengiant vadovėlį

Šį vadovėlį buvo įmanoma išleisti dėl glaudaus bendradarbiavimo tarp Lietuvos gydytojų dietologų, besispecializuojančių tiek plačiojoje, tiek individualizuotoje dietoterapijoje, ir kitų sričių specialistų – fiziologų, gydytojų anesteziologų reanimatologų, endokrinologų, klinikinių farmakologų, chirurgų. Tarpdisciplinis bendradarbiavimas užtikrina, kad knyga yra įvairiapusiška ir naudinga: tiek kaip mokomoji, tiek kaip praktinė priemonė.

Dvi vadovėlio dalys

Vadovėlis sudarytas iš dviejų dalių. Pirmoji dalis apima žmogaus kūno fiziologinius procesus skirtingais žmogaus gyvenimo tarpsniais (pavyzdžiui, kūdikystėje, vaikystėje, paauglystėje, suaugusio ir pagyvenusio amžiaus žmogaus gyvenimo etapuose), o antroji dalis (kuri pasirodys netrukus!) apima virškinamojo trakto, endokrinines, chirurgines, psichologines, onkologines, neurologines ir kitas ligas, kritines būkles.

Kam skirtas šis vadovėlis?

Šis vadovėlis yra skirtas medicinos studentams, gydytojams rezidentams bei praktikuojantiems gydytojams, kurie nori gilinti savo žinias ir įgūdžius dietologijoje. Taip pat jis bus naudingas pacientams, kurie siekia geresnio savo sveikatos supratimo ir nori aktyviai dalyvauti savo gydymo procese.

Kodėl šis vadovėlis yra svarbus?

Siekiant ilgalaikės sveikatos ir gerovės, svarbu ne tik gydyti ligas, bet ir užkirsti kelią jų atsiradimui. Šis vadovėlis pabrėžia dietologijos svarbą kaip prevencijos ir gydymo metodą. Jis ragina ne tik susirgus atverti gydytojo dietologo kabineto duris, bet ir siekti kuo ilgiau išlikti sveikiems ir mėgautis visaverčiu gyvenimu.

Šis dietologijos vadovėlis yra ne tik mokslinė priemonė, bet ir praktinis vadovas, padedantis susipažinti su dietologijos svarba ir taikymu praktikoje. Jis turi potencialą tapti nepakeičiamu įrankiu kiekvieno sveikatos priežiūros specialisto knygų lentynoje Lietuvoje ir už jos ribų. Skatinkime sveikesnę visuomenę, gilindamiesi į mitybos mokslą ir jo taikymą kasdienėje praktikoje.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Dietologijos pagrindai. I dalis”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Jums taip pat gali patikti…